dimecres, 22 de març de 2017

Flipped Classroom - Creació de vídeos i animacions tutorials.

Sembla que cada cop més professorat del centre s'anima a introduir el concepte de "Flipped Classroom", o "Classe Invertida" a la seva pràctica docent, és a dir: l'alumnat accedeix als continguts de la unitat de forma autònoma, normalment a casa, i després els comenta, treballa i demana aclariments amb el professor a l'aula.

Aquesta presentació prèvia es pot fer mitjançant documents clàssics, com ara textos o presentacions, però cada vegada més s'opta per eines per de creació o edició de vídeos i animacions.

Mala notícia:  n'hi ha un munt, però la majoria són de pagament 😞.
Bona notícia:  n'hi ha alguns, pocs, de gratuïts 😄.

Aquí en teniu alguns exemples:


Aquesta eina gratuïta permet accedir a vídeos de diferents plataformes (youtube, ted talks, etc.) per editar-los. Es pot substituir la pista de veu original per una altra (música, explicacions , etc) i també introduir preguntes al mig de l'emissió.


Show me és una app gratuïta, en la seva versió bàsica, que es pot descarregar per treballar amb i-pad. Cal registrar-se a través d'un compte de google, facebook, edmodo, twitter o office 365. A part de fer les nostres pròpies creacions, s'accedeix a una base de vídeos i animacions, que estan ordenats per temes.


 

Moovly també té una versió gratuïta que permet crear vídeos de fins a 10 minuts de durada. El programa ofereix una sèrie de plantilles i d'objectes per facilitar la creació, però es poden fer projectes des de zero.